Háború

Elveszett ukrán kisfiút vittek rendőri segítséggel családja után a határról a Nyugati pályaudvarra

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai a záhonyi állomásról vitték el a csöppséget.

2022.03.03 07:40ma.hu

A záhonyi vasútállomás várójában fordult Németi Béla főtörzsőrmesterhez és Márta József törzszászlóshoz egy csoport a várakozó tömegből szerda hajnalban. Egy kisfiúért aggódtak, aki felnőtt kísérő nélkül kószált az épületben és kétségbeesetten sírt - írta Facebook-oldalán a Magyar Rendőrség.

A rendőrök habozás nélkül megkeresték a nyolc év körüli fiút, akitől tolmács segítségével megtudták, hogy édesanyjával és testvéreivel együtt menekültek el Ukrajnából, néhány órája vonattal érkeztek Záhonyba, majd lepihentek a váróteremben. Nem tudta pontosan mikor, de arra ébredt fel, hogy a családja nincs mellette. Keresni kezdte őket, azonban nem járt sikerrel. Nagyon megijedt, hiszen a hangzavarban nem hallott ismerős szavakat, körülötte mindenki külföldi volt. A magyar rendőrök igyekeztek megnyugtatni a gyereket, hogy nem marad egyedül, megtalálják a családját. Emlékeztek az édesanyára, aki több gyerekkel érkezett, és alig egy órával korábban indult tovább a Budapestre tartó vonattal.

Az aggódó anya valóban a vonaton utazott, a készenlétisek azonnal értesítették, hogy fia épségben van, néhány óra múlva találkozhatnak a fővárosban. A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai a záhonyi állomásról azonnal elindultak a Nyugati pályaudvarra, ahol nem sokkal később átölelhette édesanyját a családjától elszakadt kisfiú.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.