Baleset

Kásler Miklós személyesen tájékozódott a Szent Imre kórházban történt tűzesetről

A tűz egy halálos áldozatot követelt, és 56 beteget kellett áthelyezni, közülük három személynek enyhe sérülése van, és négy beteget egy másik intézménybe szállítottak át.

2022.01.23 13:43MTI
MTI/Mihádák Zoltán

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere személyesen tájékozódott a Szent Imre kórházban vasárnap reggel történt tűzesetről - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy vasárnap reggel tűz ütött ki a fővárosi Szent Imre Kórház földszinti épületének egyik helyiségében.

A tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, a helyzetet kézben tartva eloltották a többszintes épület földszintjén felcsapó lángokat, majd megkezdték a kórház átvizsgálását, átszellőztetését és az épület kiürítését. "A tűz egy halálos áldozatot követelt, és 56 beteget kellett áthelyezni, közülük három személynek enyhe sérülése van, és négy beteget egy másik intézménybe szállítottak át" - írták.

A tárca kiemelte, Kásler Miklós a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót minden segítségéről biztosította.

A tűz okait jelenleg vizsgálják - közölte a minisztérium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.