Bűnügy

Csalók élnek vissza a Magyar Vöröskereszt nevével

SMS-ben kérnek pénzt a bűnözők.

2022.01.12 11:46MTI

Csalók próbálnak SMS-ben pénzt kérni a Magyar Vöröskereszt nevére hivatkozva - közölte a vöröskereszt az MTI-vel szerdán.

Hozzátették: lakossági bejelentés alapján értesültek arról, hogy csalók SMS-ben kérnek pénzt a Magyar Vöröskereszt nevére hivatkozva. Az SMS-ben a voroskereszt.info, illetve a voroskereszt.eu oldalakra próbálják irányítani a csalók a felhasználókat.

A vöröskereszt azt kéri, senki ne nyissa meg ezeket az oldalakat, és ne adja meg személyes adatait ezeken a felületeken.

A Magyar Vöröskereszt ilyen jellegű adománygyűjtést nem folytat. Gyűjtőakcióikról minden esetben a weboldalukon, a hivatalos közösségimédia-felületeiken vagy a média további csatornáin keresztül értesítik a lakosságot - hangsúlyozták.

Tudatták azt is, hogy a szükséges jogi lépéseket megtették az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.