Bűnügy

Letartóztattak egy férfit egy 22 évvel ezelőtti gyilkosság miatt

1999. február 2-án több lövéssel megölt két férfit egy XV. kerületi vendéglőben, menekülés közben pedig egy embernek maradandó fogyatékossággal járó sérülést okozott.

2021.12.02 22:30MTI

Letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön egy férfit, akit egy 22 évvel ezelőtti, előre kitervelt, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel. A döntés nem végleges.

A közlemény szerint a gyanúsított megbízás alapján 1999. február 2-án több lövéssel megölt két férfit egy XV. kerületi vendéglőben, menekülés közben pedig egy embernek maradandó fogyatékossággal járó sérülést okozott.

A terhelt külföldön élő külföldi állampolgár, akinek bár vagyoni-jövedelmi viszonyai tisztázottak, Magyarországon állandó, bejelentett lakó- és munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik. Külföldön a jelenlegihez hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás van ellene folyamatban. A terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, bizonyítottság esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható érte - írták.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt a gyanúsított letartóztatását indítványozta. A bíróság pedig egy hónapra, január 2-ig elrendelte a férfi letartóztatását.

A bíróság a döntését azzal indokolta, hogy minderre és a konspiratív elkövetési módra figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye reális, és megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban részt vevő vagy más embereket megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.