Tragédia

Füstmérgezés miatt halhatott meg egy férfi Somogyban

A férfi élettelenül feküdt az ágyon, a fekvőhelyen korábbi tűz nyomai voltak.

2021.12.01 20:54MTI

Holttestet találtak rendőrök és mentők egy családi házban szerdán a Somogy megyei Bedegkéren, a férfi halálát feltehetően füstmérgezés okozta - tájékoztatta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

A főigazgatóság az esetről kiadott közleménye szerint a település szélén lévő Csaba utcai ingatlanhoz azután mentek ki a mentők és a rendőrök, hogy a község polgármestere jelezte: a házban egyedül élő idős embert napok óta nem látták.

A férfi élettelenül feküdt az ágyon, a fekvőhelyen korábbi tűz nyomai voltak, a helyszínre érkező tűzoltók beavatkozására nem volt szükség - tették hozzá.

Hangsúlyozták: elég egy akár néhány négyzetcentiméteres tűz is ahhoz, hogy tragédia történjen.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a füstmérgezés és nagyobb tüzek megelőzéséért érdemes otthonra füstérzékelőt szerezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.