Bűnügy

Fegyházbüntetést kapott a balatonszemesi apagyilkos

Kalapáccsal, baltával verte az idős férfit, majd elvágta a torkát.

2021.11.26 00:30MTI

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék nem jogerősen azt a férfit, aki különös kegyetlenséggel ölte meg az édesapját idén januárban Balatonszemesen - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

Közleményükben azt írták: az egy háztartásban élő, italozó életmódot folytató apa és fia január 18-án összeveszett. A sértett ököllel megütötte a fiát és kalapáccsal a kézfejére sújtott.

A vádlott kivette a szerszámot az apja kezéből és azzal, majd egy baltával is többször fejbe vágta őt. Annak ellenére, hogy az áldozat már az első ütéstől magatehetetlenné vált, a fia kést ragadott és elvágta a nyakát.

A két férfi kapcsolata régóta rossz volt: amikor a vádlott még gyermek volt, az apja többször megverte, miután felnőtt, kölcsönösen bántalmazták egymást.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, az ítéletet ő és védője is tudomásul vette. Az ügyészség ugyanakkor súlyosításért fellebbezett, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.