Csalás és csalás Erzsébetvárosban?

Az ügyészség ma dönt Hunvald előzetesének indítványozásáról

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán dönt arról, hogy indítványozza-e az erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban kedden őrizetbe vett Hunvald György VII. kerületi polgármester előzetes letartoztatását.

2009.02.11 09:08MTI

A törvény szerint az őrizetbe vétel 72 óráig tarthat. Az előzetes letartóztatás elrendeléséről a bíróság dönt. Az előzetes letartóztatást akkor rendelik el, ha - a többi között - fennáll a szökés, az elrejtőzés veszélye, a tanúk befolyásolásának lehetősége, valamint ha a terhelt tárgyi bizonyítási eszköz, okirat megsemmisítésével, meghamisításával vagy elrejtésével veszélyeztetné a bizonyítást.

Hunvald Györgyöt hétrendbeli, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként, bűnsegédként elkövetett csalással és kétrendbeli, különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként, bűnsegédként elkövetett csalás bűntettének kísérletével gyanúsítják
- tájékoztatta közleményében a főügyészség az MTI-t.

Mint olvasható, a főügyész egyebek mellett azért is döntött Hunvald György őrizetbe vételéről, mert "konkrét adatok merültek fel arra nézve, hogy a polgármester a folyamatban lévő nyomozást, illetve a nyomozó hatóságot és a képviselő-testületet befolyásolni törekszik".

Hunvald György panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.