Baleset

Robbanás történt egy nagykátai családi háznál, egy ember meghalt

Egy családi házzal és garázzsal egybeépített, tizenkét négyzetméteres melléképületben robbant fel egy pb-gázpalack.

2021.10.27 16:25MTI

Robbanás történt egy nagykátai családi háznál szerda délután, a helyszínen egy embert holtan találtak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel azt írta: a Pest megyei Nagykátán, a Kis közben egy családi házzal és garázzsal egybeépített, tizenkét négyzetméteres melléképületben robbant fel egy pb-gázpalack. A robbanás hatására tűz keletkezett a melléképületben, egy másik gázpalack is felhasadt, a tűz pedig átterjedt a garázs és a százhúsz négyzetméteres családi ház tetőszerkezetére is.

A teljes terjedelmében égő melléképület oltása közben egy holttestet találtak.

Az egybeépített épületek tüzét megfékezték. A robbanás okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Az OKF szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a tűzoltókat évente átlagosan hétszáz olyan helyre riasztják, ahol gázpalack nehezíti a beavatkozást. A leggyakrabban a főzésre és fűtésre használt pb-gázpalackok adnak munkát a tűzoltóknak. A gázkészülék és a palack között egy nyomáscsökkentőnek, reduktornak kell lennie, ezt tilos kiiktatni - hangsúlyozta.

A balesetek megelőzése érdekében a gázkészüléken szükséges minden javítást szakemberre kell bízni. Palackcsere után pedig mindig ellenőrizni kell a csatlakozási pontoknál, hogy nem szivárog-e a gáz. Ha valaki ezt tapasztalja, akkor ne használja a gázkészüléket, a nyílt lángot és szellőztessen - emelte ki közleményében Mukics Dániel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.