OMSZ

Paplanba tekert újszülöttet találtak Fonyódon egy buszmegállóban

A mentőket a helyszínen egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta a nyolcfokos hidegben, aki nagyjából 30 perccel azelőtt jöhetett a világra.

2021.10.13 07:31ma.hu

Paplanba tekert újszülöttet találtak Fonyódon egy buszmegállóban.

Az Országos Mentőszolgálat szerint a csecsemőre egy pár talált rá, akik éppen kutyát sétáltattak.

Az OMSZ Facebook-oldalán azt írja, a csecsemőt egy buszmegállóban találták, paplanba csomagolva. A mentőket a helyszínen egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta a nyolcfokos hidegben, aki nagyjából 30 perccel azelőtt jöhetett a világra.

Mint írják, a kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

"Érdekesség, hogy a segítségül érkező bajtársak mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen" - írták bejegyzésükben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.