Állatvédelem

Megölték a falu lakói a településre visszatérő medvét

Azt mondják, nem volt más választásuk.

2021.10.09 17:20ma.hu

Megöltek szombaton a Vrancea megyei Campuri község lakói egy medvét, amelyik aznap rátámadt három helybéli férfira, és egyiküket súlyosan megsebesítette - írta a Székelyhon.

A település polgármestere, Ion Vlad az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a nagyvad a reggeli órákban hatolt be a községbe, és élelem után kutatva beakadt egy drótkerítésbe.

A medvét a helyi állatorvos elaltatta, a csendőrök kiszabadították, majd a mintegy 200 méterre lévő erdőben elengedték. Néhány óra múlva azonban visszatért a településre, ahol rátámadt a megrongálódott drótkerítésen dolgozó három férfira.

A közelben tartózkodó helybéliek közbeléptek, és megölték a medvét, nem volt más megoldásuk – jelentette ki a polgármester, aki szerint az nagyvad egyik áldozatának az állapota válságos. A Vrancea Megyei Rendőr-főkapitányság szombati közleményében megerősítette, hogy egy medve aznap súlyosan megsebesített a község területén egy 31 éves férfit, és az állat tetemét is megtalálták az egyik gazdaság közelében. A helyszíni vizsgálatok még tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.