Koronavírus-járvány

Oltatlanoknak állított ki védettségi igazolványt egy idős háziorvos

A nyomozók szerdán, a rendelőjében fogták el az orvost.

2021.09.17 13:03MTI

Elfogtak a rendőrök egy 71 éves háziorvost, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult nyomozás adatai szerint a háziorvos előzetes egyeztetés után személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, ahol beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra - írták.

A nyomozók szerdán, a rendelőjében fogták el az orvost, és védettségi igazolással való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. Az oltás nélkül védettségi igazolványhoz jutó embereket felbujtóként hallgatták ki - olvasható a police.hu oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.