Balesetveszély

500 kilogrammos légibomba hatástalanítása Angyalföldön - képek

Megkezdődött az Angyalföldön, a Reitter Ferenc utcában előkerült második világháborús bomba hatástalanítása.

2021.07.29 11:53ma.hu

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, Gajdos Milán elmondta: a rendőrség befejezte a környék lezárását és kiürítését és átadták a területet a tűzszerészeknek. Így megkezdhetik a szerdán egy zárt építési területen földmunkák közben talált 500 kilogrammos, második világháborús légibomba hatástalanítását.

A robbanótestet azért kell a helyszínen hatástalanítani, mert gyújtószerkezetei élesítettek. A tűzszerészi munkák idejére a környéket mintegy 500 méteres sugarú körben kellet kiüríteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a robbanótestet a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen találták. A rendőrség a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet ürítette ki és zárta le.

A XIII. kerületben a lezárások idején három iskola és két idősek klubja működik befogadóhelyként.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a hatósági zárás a 14-es villamos, a 20E, a 30-as, a 230-as, a 30A, valamint a 105-ös és a 178-as autóbusz közlekedését érinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.