Állatvédelem

Medvét fotóztak Budapest közvetlen közelében

Nagytarcsa és Gödöllő között a mezőn.

2021.07.25 06:53ma.hu

Medvék legelőször Miskolc környékén tűntek fel, majd egyre közelebb kerültek a fővároshoz. Legutóbb Vác közelében láttak medvét, most pedig Gödöllő és Nagytarcsa között fekvő Isaszeg külterületén, gyakorlatilag a Gödöllői-dombságon fényképeztek egy példányt - számolt be róla a BudaPestkörnyéke.hu.

Isaszeg külterületén, a szántóföld és az erdő határán magányosan kóborló barnamedvéről érkezett fotóval kiegészített lakossági bejelentés a Pilisi Parkerdőhöz. A medve mozgásának nyomon követése érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt. – egyeztetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal – vadkamerákat helyezett ki.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság értesített minden szomszédos nemzeti parkot és hivatásos vadászt, annak érdekében, hogy a medve mozgását nyomon követhessék és megfelelő időben intézkedhessenek – írják a nemzeti park honlapján.

A területért felelős hivatásos vadászok és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai naponta, rendszeresen ellenőrzik az érintett körzetet, azonban a medve jelenlétét nem észlelték, így feltételezhető, hogy már el is hagyta a térséget – írják.

Legutóbb Vác közelében a Börzsönyben fotóztak medvelábnyomot. Ha ugyanarról az állatról van szó, akkor elgondolkodtató, hogy valahogyan átkelt a kerítéssel körbezárt M3-as autópályán. Minden bizonnyal egy alul vagy felüljárón keresztül tudott csak átmenni a forgalmas úton.

Amennyiben a vadállat még mindig a Gödöllői-dombság közelében keres magának élelmet, csak idő kérdése mikor érkezik meg egy településre. Az M31 és az M0-ás amolyan természetes kerítésként szolgál a főváros környékén, de ahogy az M3-ason is átkelt, nem biztos, hogy problémát okoznak majd a macinak a forgalmas utak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.