Baleset

'50 méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért' - megszólalt a közterület-felügyelő, akit egy ámokfutó gázolt el

Az elképesztő lélekjelenlétének, a rutinnak és a szerencsének köszönheti az életét az a közterület-felügyelő, akit vasárnap csapott el egy ámokfutó a főváros III. kerületében lévő Hídfő utcában.

2021.07.21 08:14ma.hu

Két közterület-felügyelő igazoltatott egy autóst, aki hirtelen beletaposott a gázba: egyiküket elütötte és ötven méteren át vitte a motorháztetőn.

"Időm sem volt kitérni előle, az egyensúlyomat vesztettem és felkerültem a motorháztetőre. Próbáltam fogást találni, ekkor meg tudtam kapaszkodni a motorháztető peremébe. Ezután intenzíven gyorsított, csikorgó kerekekkel és felbőgő motorral indult el az úton. Erősen kapaszkodtam, ötven méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért. Ösztönösen szorítottam, hogy nehogy a jármű alá kerüljek. Végül egy hirtelen kanyar után lerepültem, ő pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott" - mesélte az esetről a közterület-felügyelő a Blikknek.

A férfi fején, lapockáján, könyökén és a térdein könnyebb sérüléseket szenvedett, de azt mondja: tisztában volt vele, hogy rendőrként minden megtörténhet vele.

"Volt már dolgom felgyulladt autóval, egyszer meg is támadtak, kocsival pedig már sodortak el, de ez volt a legdurvább, ami eddig történt velem" - számolt be a lapnak.

A helyszínről elhajtó 22 éves férfi a gázolást követő napon önként ment a rendőrségre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények miatt őrizetbe vette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.