A vád: önbíráskodás

Molotov-koktéllal dobálták az adósuk házát

Molotov-koktélos támadókat fogtak el a budapesti rendőrök, a férfi és a két nő ellen önbíráskodás és közveszélyokozás bűntettének gyanúja miatt indított eljárást Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni főosztálya - közölte a szervezet sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.

2009.02.04 16:32MTI

A támadás hátterében feltehetőleg egy rendezetlen tartozás áll, a 26. éves M. Csaba ezért fenyegette meg korábban többször is életveszélyesen a XXII. kerületben élő adóst. M. Csaba, miután a fenyegetések hatására sem kapta meg a kölcsönadott pénzt, két társával, a 25 éves K. Edinával és a 33 éves K. Évával kedden a sértett XXII. kerületi családi házára Molotov-koktélokat dobott.
 
Az egyik palack meggyújtotta a ház udvarán álló gépkocsibeálló faszerkezetét, de a férfinak sikerült a lángokat eloltania. A rendőrök még aznap Kőbányán elfogták M. Csabát és K. Edinát, míg harmadik társukat, K. Évát a szerda hajnali órákban sikerült megtalálniuk a nyomozóknak Csepelen. Az ügyben a további eljárást a három támadó őrizetbe vétele mellett a BRFK szervezett bűnözés elleni főosztálya folytatja le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.