Szentendrei áruháztűz

Spar: több 100 millió forintos kárt okozott a tűz

A tűz oka egyelőre ismeretlen.

2021.04.08 17:24MTI

Több 100 millió forintos kárt okozott a Spar Magyarországnak a szentendrei áruházuk raktárában szerdán este keletkezett tűz - közölte Maczelka Márk kommunikációs vezető az MTI kérdésére csütörtökön.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a tüzet szerdán éjjel fojtották el. A tűz az épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, az épület teljesen leégett. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember elhagyta.

Maczelka Márk azt közölte, a tűz oka egyelőre ismeretlen.

A Spar tájékoztatása szerint két munkatársukat az eset miatt elővigyázatosságból szerdán este kórházba szállították, de azóta már kiengedték őket.

A szentendrei áruházban 37-en dolgoznak, a Spar csütörtökön mindenkinek ajánlott munkát.

A társaság 588 üzletet működtetett tavaly év végén, 34 Interspar hipermarketet, 347 szupermarketet és 207 franchise üzletet. A foglalkoztatottak száma meghaladta a 14 ezret, így tavaly év végén ötszázzal többen dolgoztak a cégnél 2019-hez képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.