Baleset

Eloltották a tüzet a királyszentistváni hulladékégetőben

A robbanás délután egy órakor konténeres hulladékok égetése közben történt.

2021.03.26 06:29MTI

Eloltották a lángokat a királyszentistváni hulladékégetőben, ahol előbb robbanás történt, majd tűz ütött ki csütörtökön - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

Szolgainé Soós Gabriella elmondta: a robbanás délután egy órakor konténeres hulladékok égetése közben történt az égetőkemencében, amelynek burkolata egy négyzetméteren felszakadt. A tűz az épület felső szintjét is érintette.

A lángokat a balatonfűzfői és veszprémi hivatásos tűzoltók egy habsugárral eloltották, a helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is. Utóbbi mérései nem mutattak ki a levegőben egészségre káros mértékű veszélyes anyagot - tájékoztatott a szóvivő.

Hozzátette: a katasztrófavédelem munkatársai tűzvizsgálati és iparbiztonsági szemlét tartanak a helyszínen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.