Bűncselekmény

Bérházak építésére félmilliárd forint hitelt csalt el egy férfi

A férfi hamis generálkivitelezői számlákat tartalmazó részjelentésekkel tévedésbe ejtette a hitelintézetet, majd a felvett pénzt ismeretlen célra fordította.

2021.03.02 13:00MTI

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki Tatán és Pomázon bérházak építésére vállalkozott és hamis dokumentumokkal mintegy félmilliárd forintot csalt ki egy hitelintézettől - közölte a megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Reszl Ildikó tájékoztatása szerint a férfi 2009 novembere és 2010 áprilisa között több részletben vett fel banki hitelt bérházak építésére a két településen, azonban már a lehívási kérelmek előterjesztésekor tudta, hogy az összegeket nem az építkezések befejezésére fordítja.

A bank a szerződés szerint a hitelt egyes részmunkák elvégzését követően folyósította; a férfi hamis generálkivitelezői számlákat tartalmazó részjelentésekkel tévedésbe ejtette a hitelintézetet, majd a felvett pénzt ismeretlen célra fordította.

A pénzintézetnek okozott kár 540 millió forintot tett ki, melyből az eljárás során 60 millió forint térült meg.

Az ügyészség a férfival szemben különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat. Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták, valamint az okozott kár megtérítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.