Baleset

Gázszivárgás miatt több száz fogyasztónál nem volt gáz és áram Letenyén

A tűzoltók és a rendőrök a közelben lévő 13 lakóházat kiürítették, ez mintegy húsz embert érintett.

2021.02.25 17:45MTI

Egy gázelzáró-szerelvény alatti csőtörés miatt Letenyén több száz fogyasztónál órákon át szünetelt csütörtökön a gáz- és az áramszolgáltatás, amely 17 órára állt helyre.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte, hogy kora délután egy letenyei lakóház bekötővezetékénél kezdett el szivárogni a földgáz, de a problémát nem lehetett megszüntetni, mert a meghibásodás az elzárószerelvény előtti vezetékszakaszon volt.

A tűzoltók és a rendőrök a közelben lévő 13 lakóházat kiürítették, ez mintegy húsz embert érintett.

Az erősen korrodált vezeték miatt a tűzoltók vízsugárral igyekeztek mérsékelni a gáz terjedését. Az elektromos szolgáltató szakemberei a robbanásveszély megelőzése érdekében leválasztották a hálózatról a környező elektromos vezetékeket, a gázszolgáltató pedig tűzoltói biztosítással kezdte meg a hibás szakasz cseréjét.

Farkas Szilárd (független) polgármester az MTI megkeresésére elmondta: a közműhiba miatt 11 utcában összesen 274 épületben szünetelt ideiglenesen az áram- és a gázszolgáltatás. A hiba elhárítása után, 17 órára állt helyre mindkét közműrendszer, az érintett lakókat a tűzoltók és a rendőrök hangosbemondón tájékoztatták arról, hogy a gázóráknál hogyan indíthatják újra a szolgáltatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.