Állatkínzás

Újabb tömeges madármérgezés Miskolcon

Több széttépett varjútetemet, két elhullott varjút, egy karvalyt és egy galambot is találtak a helyszínen.

2021.02.24 12:31ma.hu

A mályi madármentők ismét hívást kaptak Miskolcról, ugyanarról a helyről, ahonnan a varjak mérgezése miatt február 8-án kapták a bejelentéseket. A keddi napon több széttépett varjú tetemet, kettő elhullott varjút, egy karvalyt és egy galambot is találtunk a helyszínen.

"Emberi ésszel nem tudjuk felfogni, hogy ki képes ilyen természetkárosításra és állatkínzásra" - olvasható a madármentők Facebook-oldalán.

A rendőrség már nyomoz az ügyben, most ezeket a tetemeket is az ügyhöz csatolták.

A madármentők arra kérnek minden kutyatulajdonost, hogy a Középszer utca feletti részen semmi esetre se engedjék el a kutyájukat mert ha ténylegesen méregről van szó akkor a kutyusokat is veszélyezteti, nem beszélve arról, hogy a kutya is találhat elhullott állatot felveheti.

Ha támogatni szeretné a madármentők munkáját, és a kis betegek gyógyulását és életmentését, akkor ezt adója 1 %-ával Ön is megteheti.
Mályi Természetvédelmi Egyesület
Adószám:18408623-1-05

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.