Bűnügy

Fegyveres rablás Székesfehérváron, a TEK is kivonult a helyszínre

A Zámolyi úton lévő autós bolt parkolójában egy maszkot viselő férfi egy - a járművéből éppen kiszálló - férfihez lépett, akihez a gyanú szerint gázpisztolyt tartott és az üzletbe kísért.

2021.01.25 12:58MTI

Fegyverrel raboltak ki hétfő reggel egy autóalkatrész-szaküzletet Székesfehérváron, az elkövető lövést is leadott gázpisztollyal. A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök két férfit előállítottak - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Az MTI értesülései szerint a Terrorelhárítási Központ nagy erőkkel vonult ki a helyszínre és környékére, hogy segítse a rendőrség munkáját az elkövetők kézre kerítésében. Az információt Szemerei Péter sajtóreferens megerősítette.

A rendőrség közleménye szerint a Zámolyi úton lévő autós bolt parkolójában egy maszkot viselő férfi egy - a járművéből éppen kiszálló - férfihez lépett, akihez a gyanú szerint gázpisztolyt tartott és az üzletbe kísért. Az ott lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe és feküdjenek a földre, a vezetőtől pedig a széf kinyitását kérte, és leadott egy lövést is.

Az egyik alkalmazott több ezer forintot adott át az elkövetőnek, aki ezt követően a sértettet az autójába kényszerítette, hogy azzal távozzanak. Néhány perc elteltével a sofőrt megállásra szólította fel, majd kiszállt a kocsiból, és gyalogosan elmenekült.

A bűncselekmény során senki nem sérült meg.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított eljárást, és az esettel összefüggésben két férfit állított elő, akiket kihallgatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.