Erőszak

Letartóztatták a gyermekét antidepresszánsokkal megmérgező anyát

Fennáll a bűnismétlés vagy újabb erőszakos bűncselekmény elkövetése is.

2021.01.08 17:42MTI

Jogerősen elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra annak a nőnek a letartóztatását, aki antidepresszánsokkal mérgezte meg hároméves gyermekét.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a 25 éves nő kedden több antidepresszáns tablettát is beadott a fiának azért, hogy megölje. A nő ezután - az öntudatlan és életveszélyes állapotba került gyermekkel - találkozott a saját édesanyjával, aki unokája állapotát észlelve kérdőre vonta a nőt, majd a kisfiút kórházba vitték.

Az orvosi ellátás megmentette a gyermek életét - tették hozzá.

A Fővárosi Főügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ezt a bíróság február 8-ig el is rendelte.

A letartóztatás végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki.

A bíróság azzal indokolta a döntést, hogy a kiszabható büntetés mértéke, a nő mentális állapota és kötődést biztosító munkaviszony hiánya miatt feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte nem biztosítható az eljárás során, valamint fennáll a bűnismétlés vagy újabb erőszakos bűncselekmény elkövetése is - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.