Állatkínzás

Felakadt szemmel, lerágott mellső végtaggal találtak az összekötözött lábú házőrzőre az erdőben

Még a tapasztalt állatvédők és a rendőrök is megdöbbentek.

2020.12.12 15:25ma.hu

Még a tapasztalt állatvédők és a rendőrök is meglepődtek, amikor a Nógrád megyei Érsekvadkert melletti erdőben egy gyönyörű, jó fizikai állapotban lévő házőrző kutya tetemére találtak nemrég. A nyolc éves négylábút a saját gazdája vitte a fák közé - írta a borsonline.hu.

"Bejelentés után mentünk a helyszínre két társammal, az erdő közepén pedig megláttuk az összekötözött lábú állatot. Chip is volt benne, így kiderült, hogy a közép-ázsiai kutya nyolc éves. De a gazdája nevét is megtudtuk, aki ellen megtettem a feljelentést" – szögezte le a Borsnak Makrai Krisztián, a Segítő Kezek az Állatokért Alapítvány vezetője, aki szerint egyértelműen állatkínzás történt.

Az állatvédők vezetője úgy tudja, hogy a kutya helybéli gazdája ezzel szemben a rendőröknek azt állította, hogy a Hacsikó nevű négylábú otthon halt meg, ő pedig csak kihozta a tetemet az erdőbe.

"Elképzelhetetlennek tartjuk a magyarázatát, de akkor sem érdemelte volna meg, hogy egy erdőbe dobják az összekötözött testét. A jobb első lába csontig le volt rágva. Lehet, hogy próbált kiszabadulni, de az is lehet, hogy allergia miatt csinálta. Mindenesetre a kutya szemei fel voltak akadva, amikor rátaláltunk…" – tette hozzá a férfi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.