Bűnügy

30 centis konyhakéssel a szatyrában indult rabolni egy ózdi férfi

Több mint 150 ezer forintot zsákmányolt.

2020.11.20 17:28MTI

Konyhakéssel a szatyrában indult rabolni egy 32 éves ózdi férfi, elfogták, az Ózdi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indított ellen eljárást, az ügyészség pedig letartóztatására tett indítványt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az MTI-vel pénteken.

A férfi, szatyrában egy harminc centiméteres konyhakéssel, bement egy ózdi trafikba, hogy pénzt szerezzen. Tudta, hogy az üzletben kamera működik, ezért, hogy a felismerését nehezítse, a farmernadrágjára melegítőnadrágot húzott, míg felső testére több pulóvert vett fel, az arcát szájmaszkkal, fejét pedig kapucnival eltakarta.

Az üzlethelyiségbe belépve, elővette a konyhakést, és azt maga előtt tartva, felszólította a pénztárosnőt, hogy azonnal adja át a pénzt. A nő megrémült, kinyitotta a kasszát, és több mint 150 ezer forintot átadott a rablónak, aki futva elmenekült, később a cselekmény során viselt kapucnis pulóvert és melegítőnadrágot elégette.

A rendőrök elfogták, az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös és különös visszaesőnek minősülő gyanúsított letartóztatására tett indítványt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.