Közlekedés

A rendőröket is veszélybe sodorta az ittas sofőr

A férfi ittasan, érvényes jogosítvány nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva közlekedett autójával Mezőkövesden.

2020.11.17 16:15MTI

Figyelmen kívül hagyta a kijárási korlátozást egy ittas sofőr, és rendőröket is veszélybe sodort november 7-én hajnalban. Közúti veszélyeztetés, ittas állapotban elkövetett járművezetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt három év börtönre ítélték és öt évre eltiltották a járművezetéstől - tájékoztatta a Mezőkövesdi Járásbíróság kedden az MTI-t.

A férfi ittasan, érvényes jogosítvány nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva közlekedett autójával Mezőkövesden.

A rendőrök megkülönböztető fényjelzéssel nem tudták megállítani, ezért követték, majd a baloldali forgalmi sávban a kocsija mellé hajtottak. A sofőr ekkor sem állt meg, hanem nagy sebességgel balra, a rendőrök felé kormányozta gépkocsiját. A rendőrök az ütközését csak hirtelen fékezéssel tudták elkerülni, és autójukkal az útpadkára hajtottak. A vádlottat végül egy közeli településen fogták el.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.