Bűncselekmény

Ügyészség: újabb hét embert hallgattak ki a hatmilliárdos hűtlen kezelés ügyében

A hitelt felvevő gazdasági társaságok a hiteleket nem fizették vissza, a hitelekből végül a pénzintézet közvetett tulajdonosának cége gazdagodott.

2020.10.25 01:30MTI

Újabb hét embert hallgattak ki a gyanúsítottként a több mint hatmilliárd forintos hűtlen kezelés ügyében - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Az ügyészség korábban azt közölte az ügyről, hogy egy kisebbségi állami tulajdonban lévő pénzintézet hitelkihelyezései kapcsán egy bűnszervezet jött létre, amelyben a pénzintézet - közvetett többségi tulajdonosa - és felesége töltött be vezető szerepet.

A bűnszervezet a hiteleket kihelyezte abban az esetben is, ha egyébként a hitelt igénylő gazdasági társaság hitelhez nem juthatott volna.

A hitelhez jutó gazdasági társaságok a felvett összeg döntő hányadát rövid időn belül különböző gazdasági társaságok közbeiktatásával előre meghatározott módon átutalták a közvetett tulajdonos többségi tulajdonában lévő cégnek.

A hitelt felvevő gazdasági társaságok a hiteleket nem fizették vissza, a hitelekből végül a pénzintézet közvetett tulajdonosának cége gazdagodott. A bűnszervezet által okozott vagyoni hátrány meghaladja a hatmilliárd forintot.

A legfrissebb információk szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amelyben újabb, nagyobb szabású akció végrehajtása során további hét személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

A nyomozó ügyészek szerdán több helyszínen tartottak akciót, és olyan személyeket állítottak elő, akiket - többek között - sikkasztással gyanúsítottak meg. Az ügyben jelenleg huszonhat gyanúsított van.

Az ügyészség két férfi és egy nő bűnügyi felügyelet alá helyezése iránt tett indítványt. Az indítványról nyomozási bíró várhatóan csütörtökön dönt.

A már letartóztatásban lévő három gyanúsítottat a bíróság a közelmúltban - az ügyészség hosszabbításra irányuló indítványa ellenére - bűnügyi felügyeletbe helyezte, a végzés ellen a nyomozó ügyészek fellebbezéssel éltek - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.