Bűnügy

Parókával próbálta átverni a TEK-eseket egy börtön elől bujkáló férfi - videón az elfogás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai Csepelen fogták el azt a férfit, aki ellen kevesebb mint egy év alatt öt elfogatóparancsot adtak ki.

2020.10.16 15:05ma.hu

A 42 éves budapesti D. János ellen először a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság adott ki elfogatóparancsot 2019. november 19-én orgazdaság bűntett gyanúja miatt. Három hónappal később a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki körözést, mert a férfi nem vonult be a börtönbe négy év fegyházbüntetésének letöltésére. A férfi ellen időközben újabb elfogatóparancsot adtak ki kétszer lopás bűntett és újra orgazdaság bűntett gyanúja miatt, így 2020 szeptemberére már öt elfogatóparancs volt érvényben ellene.

Miután információ merült fel arra vonatkozóan, hogy D. János éppen egy csepeli házban bujkál és lehet, hogy fegyvere van; a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2020. október 9-én délelőtt elfogták a 42 éves férfit. D. János tisztában volt vele, hogy keresik, ezért megpróbálta megváltoztatni a külsejét, és egy parókával álcázta magát.

A rendőrök a férfit előállították a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra, majd átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.