9 éves kislányt erőszakoltak meg

Nem felelős a tanár a szegedi erőszakért

Az intézményben elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint nem állapítható meg a gyerekre felügyelő tanár közvetlen felelőssége az egyik szegedi általános iskolában tavaly ősszel történt nemi erőszak kapcsán.

2009.01.26 11:48MTI

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban közölte, hogy a szegedi rendőrkapitányság az elmúlt év őszén büntetőeljárást indított egy általános iskolában történt nemi erőszak ügyében. 

A körülmények felderítése után az eljárást lezárták, mivel valamennyi gyanúsított gyermekkorú volt. Az ügy iratait a rendőrség átadta a gyámhatóságnak. A szóvivő megerősítette: szegedi fiúk az egyik osztálytársukkal erőszakoskodtak, egy kilencéves kislánnyal.
 
Kardos János elmondta, hogy az eset tavaly ősszel egy napközis foglalkozás alatt, de ez iskolán kívül, egy játszótér faházában történt. A gyerekek az építményben bújtak el, de azt, hogy ott pontosan mi történt, talán csak a rendőrségi jegyzőkönyvekből lehetne rekonstruálni - fogalmazott a szakember. Hozzátette: a diákok "konspirációjának" következtében a napközisekre felügyelő pedagógus nem volt abban a helyzetben, hogy közbe tudjon avatkozni. 

Azonban, ahogy a tudomására jutott az eset, jelentette azt az igazgatónak, aki belső vizsgálatot rendelt el és értesítette a rendőrséget. Az elkövetőkkel szemben a gyámhivatal eljárása még nem zárult le - tudatta az irodavezető. 

Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, aki az ügyben vizsgálatot rendelt el, az MTI-nek korábban kifejtette: a gyámhatóság a körülmények mérlegelését követően akár úgy is dönthet, hogy a kiskorúakat - veszélyeztetettségük miatt - kiemeli a családjukból és nevelésüket intézeti keretek között biztosítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.