Kerülje a Fangocur Mineral Drink osztrák italport

Veszélyes italpor: magas arzéntartalma miatt ketten megbetegedtek

Magas arzéntartalma miatt nagyon veszélyes az osztrák Fangocur Mineral Drink nevű italpor fogyasztása. Ezért a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal pénteki közleményében arra kéri a hazai fogyasztókat, hogy ne vásároljanak ebből az interneten forgalmazott italporból.

2009.01.24 08:42hirado.hu

Az Európai Unió gyors veszélyjelző rendszerén keresztül hívta fel az egyes tagállamok figyelmét az Egyesült Királyság élelmiszer-ellenőrző hatósága, hogy két ember megbetegedett, miután az italporból fogyasztottak. A brit szakemberek állapították meg, hogy a porban magas az arzén-koncentráció. 

A szervezetbe jutó arzén mérgezés tünetei: hányinger, hányás, hígszéklettel járó hasmenés, izzadás, nyelőcső-irritáció, melyet ájulás és súlyos esetben halál követhet. A krónikus arzénfogyasztás tünetei gyengeség és fáradtságérzet lehetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.