Bűncselekmény

Posztolni akartak egy látványos fotót a veszprémi játszótéren gyújtogató fiúk, egyikük haja bánta

A veszprémi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a bűncselekmény elkövetőit.

2020.09.08 08:22ma.hu
police.hu

A Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai szolgálatuk teljesítése során 2020. szeptember 6-án, nem sokkal dél után fekete füstöt észleltek a megyeszékhelyi Március 15. utcai lakótelepen. Azonnal a helyszínre siettek, ahol az egyik játszótéri bútor lángolt. Miután megállapították, hogy a tűz emberi életet, testi épséget nem veszélyeztet, értesítették a katasztrófavédelem munkatársait. Ezt követően a rendőrök felfigyeltek két fiúra, akik biztonságos távolságból a lángokat nézték, egyikük megperzselt haja pedig arról tanúskodott, hogy közük lehet a gyújtogatáshoz. Az intézkedés alá vont 15 és 14 éves helyi fiatalok a helyszínen elismerték a gyújtogatást, melyhez nem sokkal korábban öngyújtót és gyúlékony anyagokat vásároltak. A tetten ért fiatalokat a körzeti megbízottak elfogták, előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket.

Egyikőjük azt mondta, hogy a tüzet azért gyújtotta, mert látványos fotót akart készíteni, amit a közösségi médiában akart megosztani.

Az ügyben rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.