Lopás

Több százezer forintnyi érték volt a táskában, amit egy törölköző alól loptak el a tóparton

Velencén, a Korzó területén vette magához három fiatal az őrizetlenül hagyott táskát, benne több százezer forintnyi értékkel.

2020.08.09 11:30ma.hu

Velencén teljesített szolgálatot 2020. augusztus 7-én este egy készenléti járőrpár, amikor intézkedés alá vont három zavartan viselkedő román fiatalt: egy 19 éves férfit, egy 18 éves nőt és egy 13 éves fiút.

Amikor a Készenléti Rendőrség állományába tartozó törzsőrmester és őrmester megkérdezte tőlük, hogy van-e náluk szabálysértésre, vagy bűncselekményre utaló tárgy, ugyan nemleges választ adtak, de a náluk lévő sporttáskából olyan iratok kerültek elő, amelyek nem az ő nevükre lettek kiállítva. Ezen túl a táska alján lapult egy olyan mobiltelefon is, melynek jelkódját egyikük sem ismerte.

A készenléti rendőrök így felvették a kapcsolatot a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjával, és az igazolványokon szereplő személlyel való kapcsolatfelvételt kérték. Mintegy pár perc elteltével az ügyeletestől azt a tájékoztatást kapták, hogy az iratok tulajdonosa most tett bejelentést, miszerint a Velence Korzó szabadstrandjának egyik napozóágyáról ellopták sporttáskájukat, benne irataikkal, vonatjegyükkel, készpénzükkel, ruháikkal, mobiltelefonjukkal együtt.

Miután a bejelentő és a felesége odaérkezett a készenléti rendőrökhöz, egyből felismerték saját holmijukat, és a hölgy a telefon képernyőzárját ujjnyomatával egyből fel is oldotta.

Amikor átnézték a táska tartalmát, kiderült, hogy 18 000 forint készpénz hiányzik belőle. A rendőrök felszólítására ekkor az intézkedés alá vontak közül a 18 éves nő melltartójából elővette a pénzt, majd átadta a rendőröknek.

A 19 éves férfit és a 18 éves nőt előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, míg a 13 éves fiút szintén oda szállították be a járőrök biztonsági intézkedés keretében. A két felnőttet a gárdonyi nyomozók lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, míg gyermekkorú társukat meghallgatták. A megkerült sporttáskát a benne lévő értékekkel együtt a sértettek visszakapták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.