Bűnügy

Kiraboltak egy idős párt Velencén, TEK-esek fogták el őket - videók

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói két férfit és egy nőt - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgattak ki és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, negyedik társuk ellen pedig elfogatóparancsot bocsátottak ki.

2020.08.04 15:37ma.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. augusztus 2-án 3 óra 52 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Velencén, egy Fő utcai ingatlanban lakó idős házaspárt ismeretlen személyek kirabolták.

A nyomozás adatai szerint a kámzsát viselő két férfi és női társuk egy nyitott ablakon keresztül jutott be a családi házba, ahol felkeltették az ott alvó nyugdíjas férfit és feleségét, majd egy késsel, illetve fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegették őket, hogy amennyiben nem adják át az otthonukban található készpénzt és ékszereket, úgy bántódásuk esik. A házaspár engedelmeskedett a rablók felszólításának és több millió forint értékben adott át készpénzt, valamint arany ékszereket az elkövetőknek, akik ezt követően a ház előtt várakozó taxival menekültek el a bűncselekmény helyszínéről, melyet negyedik társuk vezetett.

Az ügyben folytatott széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a Fejér megyei nyomozók alig néhány órán belül azonosították, majd a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység munkatársaival együtt elfogták a menekülésre szolgáló taxi 24 éves budapesti sofőrjét. Ezt követően, 2020. augusztus 3-án hajnalban összehangolt bűnügyi akció keretén belül a megyei rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével Budapesten elfogták a bűncselekmény másik két elkövetőjét, egy 26 éves ugyancsak budapesti illetőségű nőt és egy 17 éves fiatalt. A rendőrök kutatást tartottak a bűnelkövetők otthonaiban és szálláshelyein, melyek során mobiltelefonokat, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket, készpénzt és ékszereket foglaltak le.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói mindhárom személyt rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A nyomozók a negyedik tettes ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki, őt továbbra is keresik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.