Erőszak

A rendőrség elfogott 13 embert az érdi tömegverekedés résztvevői közül

Egy 50 éves férfi meghalt, tizenketten kórházba kerültek.

2020.07.31 08:51MTI

Elfogtak 13 embert azon két társaság tagjai közül, akik még csütörtök este Érden csaptak össze egy elfajult vita miatt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy Érden, az Iparos úton két többfős társaság összeszólalkozott, a vita tettlegességig fajult, aminek következtében egy 50 éves férfi meghalt, és tizenketten kórházba kerültek.

A legfrissebb információk szerint a két társaság tagjai botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal és késekkel válogatás nélkül támadták egymást, majd néhány perccel később mindenki menekülőre fogta. Nagy valószínűséggel gáz- és riasztófegyverből leadott lövés is eldördült, ami azonban személyi sérülést nem okozott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy 36 éves férfit emberölés bűntettével, további 12 férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsít.

A rendőrség mindnyájukat őrizetbe veszi és kezdeményezi letartóztatásukat. Emberölés bűntettének és garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatnak le a további eljárást - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.