Bűncselekmény

Letartóztatták a mátyusi polgármesteri hivatalba betörő két férfit

A gyanúsítottak a hivatalból két számítógépet, számítástechnikai eszközöket és szeszes italokat loptak el, amelyeket egy helyi ingatlanban elrejtettek, majd később visszamentek és tüzet gyújtottak az irodában.

2020.07.14 18:18MTI

Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a két férfit, aki vasárnap hajnalban betört a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátyus polgármesteri hivatalába és könyvtárába, majd gyújtogatott a két épületben.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a gyanúsítottak a hivatalból két számítógépet, számítástechnikai eszközöket és szeszes italokat loptak el, amelyeket egy helyi ingatlanban elrejtettek, majd később visszamentek és tüzet gyújtottak az irodában.

Ezután a betörtek a helyi könyvtárba is, ahonnan szintén számítástechnikai eszközöket vittek el és gyújtogattak. A gyanúsítottak a lopással legalább 200 ezer, a rongálással egymillió forintnyi kárt okoztak.

Resán Dalma megjegyezte, az egyik gyanúsított fiatalkorú, ő próbára bocsátás hatálya alatt követte el a bűncselekményt, társával szemben több büntetőeljárás van folyamatban hasonló jellegű cselekmények miatt.

A végzés nem végleges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.