Illegális bevándorlás

Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Az elmúlt héten az ország területén 423 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

2020.07.13 07:15MTI

199 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 84, szombaton 46, vasárnap 21 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és horvát határszakaszon 48 határsértőt fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 423 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - június 9-étől július 5-éig - ez a szám 511 volt. A román és horvát határszakaszon 56 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt kilenc gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.