Állatvédelem

Fokozódik a medvehelyzet Nógrádban

Már a polgármester is figyelmeztetést adott ki.

2020.07.04 18:27ma.hu

Talpnyomokat találtak Bercelen a Szanda bánya területén. A szakértők azonnal megvizsgálták a lenyomatot, és megerősítették annak hitelességét – írta Facebook-bejegyzésében Batta Tibor, a település polgármestere, amit az Index ismertetett.

A polgármester felhívta a lakosság figyelmét, hogy a medveveszélyre való tekintettel külterületeken fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek.

Mint ismeretes, a környéken az utóbbi időszakban már többször láttak medvét. Májusban Etes és Ságújfalu között lévő erdős területen egy anyamedve és három bocs bukkant fel, míg április közepén több barnamedvével kapcsolatos bejelentés érkezett a Bükk és a Mátra területéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.