Bűnügy

Héjatolvaj solymászokat fogtak el - videó

A rendőrök természetkárosítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki mind a négy solymászt, akik valamennyien beismerő vallomást tettek.

2020.05.14 07:06MTI

Elfogtak négy solymászt, aki védett madarakat, héjafiókákat lopott egy fészekből Tahitótfalu határában - közölte a rendőrég csütörtökön a honlapján.

A rendőrök információt kaptak, hogy egy bükkfán fészkelő héja két fiókáját ismeretlenek megpróbálják ellopni - írták. A helyszínen tetten értek három férfit és egy nőt, akik a védett madarakat a fészekből kiemelték.

A náluk tartott házkutatáson még két héjafiókát, egy kifejlett héját és egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak.

A rendőrök természetkárosítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki mind a négy solymászt, akik valamennyien beismerő vallomást tettek.

A Tahitótfalu határában lefoglalt fiókákat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei visszahelyezték fészkükbe, a többi madarat pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére szállították, ahol folyamatos állatorvosi felügyelet alatt állnak.

A lőfegyvert szakértő bevonásával vizsgálják - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.