Gyilkosság

Megszólalt a férfi, aki utoljára találkozott Szilágyi Istvánnal

Vasárnap korán reggel holtan találták otthonában Szilágyi István színészt. A rendőrség a 82 éves színész fiát őrizetbe vette.

2020.05.03 17:07ma.hu

Az ATV Híradójának nyilatkozott Baricz Dezső, aki a Baptista Szeretetszolgálattól segítette a családot az elmúlt időszakban.

Baricz elmondta, hogy utoljára pénteken találkozott a Lópici Gáspárt alakító Szilágyival, és igazából fel se tudja fogni, mi történt. Visszaemlékezett, hogy pénteken takarítottak és nagy terveik voltak: "hetek óta elkezdtem egy gyűjtést a művész úrnak, az volt a tervünk, ha nem is az egész házat, de egy-két helyiséget rendbe rakunk, egy-két szobát, konyhát, fürdőszobát, hogy használható legyen, és méltó körülmények között élhessen a művész úr."

Baricz nem sejtette, hogy ilyesmi megtörténhet. "Pénteken ennek semmi látszata nem volt, beszélgettünk, takarítottunk, a végén a művész úr átölelt, és azt mondta köszönöm, hogy vagy, és bármikor jöhetsz hozzánk. Nekem nincsenek szüleim, és én úgy éreztem sok esetben, hogy ő az apukám, ahogy ő hozzám bújt, meg átölelt, az a szeretet, ami benne volt, egy kis törékeny ember"- mondta a Híradónak.

Visszaemlékezett egy esetre, amikor a színész és felesége kék-zöld foltokkal voltak tele, és azt mondták neki azért, mert elestek. Szilágyi felesége aztán később elismerte neki, hogy fia, Péter ütötte meg őket, a színész viszont továbbra is azt állította, hogy elesett.

Baricz elmondta, hogy a Szilágyi fia a szüleivel élt, arra a kérdésre pedig, hogy milyen embernek ismerte meg, az "elmebeteg" szót használata.

"Én azért 23 éve a Baptista Szeretetszolgálatnál vagyok, sok éven keresztül dolgoztam beteg, sérült emberekkel, ő egy elmebeteg, szó szerint" - zárta le az interjút a segítő.

Itt még arról beszélgettek, hogy felújítják a házat, hogy ne ilyen méltatlan körülmények között éljenek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.