Szerencsére a zsaru nem sérült komolyabban

Megkezdődött a ,,rendőrverő szupenagyi" pere

Pénteken reggel kezdődött meg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak az 59 éves asszonynak a pere, akit hivatalos személy elleni erőszakkal vádolnak. Az ügyészség szerint az 57 kilós nő rátámadt a rendőrökre a 2006. október 23-án, a Deák téren történt tömegoszlatás során.

2009.01.14 18:59HavariaPress

A per a nagymama és az állítólagosan megtámadott rendőr meghallgatásával vette kezdetét. A nő és ügyvédje, Dr. Gaudi-Nagy Tamás következetesen állította, hogy az események nem úgy, és nem akkor történtek, ahogy azt a rendőrök állítják.

Az ügynek szerintük - azon felül, hogy valószerűtlen az, hogy egy 57 kilós nő egy közel 100 kilós, felvértezett rendőrt érdemben bántani tudna - több sarkalatos ellentmondása is van. Ezek egyike az időpontok anomáliája: a rendőri jelentésen ugyanis 16:30-ra teszi a történteket, míg a vádlott - és több tanú - állítja, hogy az események 18 óra körüli időpontban történtek, s ez utóbbit valószínűsíti, hogy a BKV által adott igazolás szerint is, a metró a zavargások miatt nem állt meg a korábbi időpontban a Deák Ferenc téren. A vádlott pedig metróval érkezett oda, pontosabban kiszállni kényszerült ott, mert a szerelvény a felszínen történt események miatt nem ment tovább.

A nagymama a klinikákhoz ment volna, kórházban fekvő unokáját meglátogatni. Amikor a Deák téren a felszínre érkezett, látta a rengeteg rendőrt, a tömeget, és nem értette, mi történik.

A rendőr - akit állítólag ő támadott meg - kétszer meglökte, és felszólította, hogy távozzon. Az asszony elmondása szerint szelíden megkérte a rohamrendőrt, hogy ne lökdösse, de a sokkos állapot miatt nem mozdult. Az egyenruhás ekkor megragadta, majd fél kézzel a sorfal mögé, társai közé taszította a hozzá képest pehelysúlyú nőt. Ott a rohamrendőrök közül négyen-öten rávetették magukat a földre vitt nagymamára, majd hátra bilincselték kezét.

Az asszonyt előállították, s éjszakára fogdába zárták. A nő az esetet követően feljelentést tett az őt ért bántalmazás és megalázás miatt, de az eljárást az ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette.

Ezzel párhuzamosan vádhalasztásra került sor a hivatalos személy elleni erőszakkal meggyanúsított nagymama esetében, melynek idejére pártfogói felügyelet alá helyezték a kétdiplomás, rendezett családi körülmények közt élő nőt.

A felügyelet elrendelése ellen panasszal élt az asszony, minek hatására vádat emelt vele szemben az ügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.