Bűnügy

Egymilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség

Emberölés bűntett kísérlet és rablás miatt keresi a rendőrség a férfit, aki a gyanú szerint társaival kirabolt két kínai állampolgárt, majd rálőtt a sértettek segítségére siető autóra.

2020.02.20 19:40ma.hu
Forrás: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztálya folytat nyomozást emberölés bűntett kísérlet, fegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett és rablás bűntett miatt az 53 éves székesfehérvári Plank Zoltán ellen, mivel a gyanú szerint 2014. szeptember 29-én reggel fél 7 körül társaival megjelent egy XVII. kerületi utcában, ahol fegyverrel megtámadtak és bántalmaztak két kínai férfit. Az elkövetők a két férfi kezét megkötözték, majd a náluk lévő pénzeszsákokat elvették, és azokkal elmenekültek a helyszínről. A sértettek egyik ismerőse, aki látta az esetet, a rablók után indult autójával, de Plank Zoltán menekülés közben többször is rálőtt a kocsira.

Az elkövetőről felvétel áll a rendőrség rendelkezésére.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Budapest Rendőrfőkapitánya bruttó 1.000.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztálya kéri, hogy aki az elkövetővel kapcsolatban, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.