Baleset

Vasúti átjáróban üresen álló autóval ütközött két vonat - képek

Mávinform: baleset miatt késtek a vonatok a Budapest-Cegléd vonalon.

2020.02.12 02:30MTI
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Tehervonat személygépkocsival ütközött Vecsés és Üllő között egy vasúti átjáróban, az üresen álló autónak a másik vágányon szembejövő, Ceglédről a Nyugati pályaudvarra tartó Z50-es személyvonat is nekirohant - tájékoztatta a Mávinform kedd este az MTI-t.

A baleset miatt jelentősen nőtt a vonatok menetideje a Budapest-Cegléd vonalon.

A balesetben senki nem sérült meg, az előzetes vizsgálatok szerint a vasúti fény- és félsorompó rendben működött - írta a Mávinform.

A Mávinform később azt közölte: Vecsés és Üllő között az egyik vágányon, váltakozó irányban, a baleset helyszínén sebességkorlátozással újraindult a vonatközlekedés. A monori vonatok kedden már nem közlekednek, a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Az InterCity, a távolsági gyors- és sebesvonatok sem mennek már kerülő útvonalon. 21 órától nem fogadják el a VOLÁN menetrend szerinti buszjáratokon a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat.

Ezzel együtt kiemelték: a Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, illetve a Budapest-Szeged közötti InterCity és távolsági sebesvonatok menetideje továbbra is jelentősen megnő. A menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan, de teljesen csak szerda hajnalra állhat helyre - tették hozzá.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.