OMSZ

Életet mentett és tüzet oltott a szolgálatba igyekvő mentős

Szolgálat előtt tért be a helyi kisboltba reggeliért, amikor a szomszéd épületnél különös fényekre lett figyelmes.

2020.01.20 19:13ma.hu

Lengyel Péter gépkocsivezető ugyan csak nyáron csatlakozott a Tiszalöki Mentőállomás bajtársi közösségéhez, rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, mint amit a múlt hét végén tett.

Szolgálat előtt tért be a helyi kisboltba reggeliért, amikor a szomszéd épületnél különös fényekre lett figyelmes. Közelebb érve látta, hogy lángokban áll annak a háznak a villanyóraszekrénye, amiben egy idős bácsi él egyedül.

A bátor mentődolgozó azonnal cselekedett, miközben értesítette a tűzoltókat, felkeltette a békésen szundikáló bácsit és miután biztonságos helyre kísérte, megkezdte az oltást is - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

A drámai helyzet végére a gyorsan kiérkező Katasztrófavédelem szakemberei tettek pontot, akik rövid időn belül megfékezték a lángokat.

Lengyel Péter ráadásul az események ellenére sem késett el a szolgálatból, ahol folytatta mások segítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.