Erőszak

Végre vádat emeltek a nőkre támadó palesztin férfi ellen

Budapesten követte majd bántalmazta a sértetteket.

2020.01.10 12:18MTI

Szexuális erőszak kísérlete miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség egy palesztin férfi ellen, aki egyedül közlekedő nőkre támadt Budapesten 2018-ban - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Ibolya Tibor tudatta, hogy a 32 éves férfi 2018 áprilisában a III. kerületben követett egy nőt, akit egy társasház aulájában szexuális bántalmazás céljával a földre nyomott és megütött, a sértett ellenállása miatt azonban célja meghiúsult.

A vádlott 2018 októberében a XIII. kerületben egy másik nőt is követett, akit egy lépcsőház előterében szintén szexuális céllal megtámadott, de a sértettnek sikerült kilöknie őt az ajtón - ismertette.

Hozzátette: mindkét nő könnyű sérüléseket szenvedett, az első esetben azonban a férfi súlyos sérüléseket is okozhatott volna a sértettnek.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a tavaly szeptemberig letartóztatásban, majd utána bűnügyi felügyeletben lévő férfi ellen két rendbeli szexuális erőszak kísérlete és egy rendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt vádiratot nyújtott be a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, és végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.