Bűnügy

Dohányboltból rabolt Gödöllőn - mindent felvett a kamera

A férfiről a biztonsági kamera felvételt készített, a rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2019.12.22 19:39ma.hu

Üdítőt kért, fizetett, de nem várta meg a visszajárót, inkább fegyvert rántott egy férfi egy gödöllői dohányboltban. A rabló nem sokkal nyitás után ment be a boltba, ezért mindössze harmincezer forintot zsákmányolt. Korábban már járt ott, akkor is üdítőt vett, valószínűleg felmérte a terepet. A sebhelyes arcú támadó ellen hajtóvadászatot indított a rendőrség. Fegyveres rablásért akár 10 évet is kaphat.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 13000/914/2019. bűnügyi számon eljárást indított rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövető 2019. december 21-én 7 óra 50 perc körüli időben bement egy gödöllői dohányboltba, ahol fegyverrel vagy annak utánzatával a kezében, az ott lévő alkalmazottat a bevétel átadására szólította fel. Az eladó a fenyegetés hatására az ismeretlen férfinak átadta a kasszában lévő készpénzt, aki ezt követően távozott az üzletből. A bűncselekmény elkövetése során személyi sérülés nem történt, a rabló nem adott le lövést.

Az elkövető körülbelül 175 cm magas, vékony testalkatú, 35-40 év körüli férfi, haja világos barna. A cselekmény elkövetésekor világoskék szabadidőnadrágot, barna cipőt és fekete hosszú ujjú felsőt viselt. A férfi a fejére fekete színű kapucnit húzott, a jobb szeme alatt egy ragtapasz volt.

 A bűncselekmény elkövetőjéről a biztonsági kamera felvételt készített.

A Pest megyei rendőrök kérik, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, az jelentkezzen személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (1145 Budapest, Róna utca 124.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883-as telefonszámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, továbbá tegyen bejelentést a 107-es, 112-es központi segélyhívó valamelyikére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.