Baleset

Életüket kockáztatták a lángoló garázsban a palackok hűtésekor

Lángoló garázs, benne több, acetilén gázpalackkal, amelyek bármikor felrobbanhatnak. Ebben az életveszélyes helyzetben sem veszítette el lélekjelenlétét két törökszentmiklósi tűzoltó.

2019.12.22 11:22ma.hu

Polyák Dániel parancsnokhelyettes és Birinyi Gábor László gépjárművezető, mivel egy darabig nem fértek hozzá a palackokhoz, és nem tudták azokat kivinni, néhány méteres távolságról hűtötték a folyton visszamelegedő acetilén palackokat, ezzel megelőzve egy hatalmas robbanást. A tűzoltókat kiemelkedő teljesítményükért a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Hősies Helytállásért elismerésben részesítette a napokban - számolt be róla a Szoljon.hu.

"Körülbelül négy-öt méterről hűtöttük a gázpalackokat, miközben körülöttük lángolt a garázs. Ráadásul egy oxigénpalack is volt a helyszínen, vagyis nagyon nagy volt a robbanásveszély. Egy ekkora detonáció nemcsak a garázst semmisítette volna meg, de a mellette álló épületben is kárt tehetett volna" - emlékezett vissza a történtekre Birinyi Gábor László, aki az esetek 99 százalékában a tűzoltóság gépjárművét vezeti, ehhez az esethez viszont mint beosztott tűzoltó vonult ki. Ilyen veszélyes helyzetre azonban ő sem számított.

"Nem gondolkodtunk közben, a munkánkat végeztük. Az ember csak utólag gondol bele, mi történhetett volna..." - ezt már az eset másik főszereplője, Polyák Dániel parancsnokhelyettes mondja, aki 2009 óta tagja a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltóságnak, 2012-től pedig parancsnokhelyettesként szolgál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.