Rendőrség

Hazavitt két őzgidát, lopás miatt felelhet a borszörcsöki nő

Fontos tudni, hogy a magányos őzgidák nem betegek, nincs szükségük arra, hogy megmentsék őket.

2019.12.14 14:25ma.hu
police.hu

A rendőrségre 2019. október 20-án érkezett bejelentés arról, hogy Borszörcsökön egy családi ház melléképületében egy nő két őzet tart. A helyszínre érkező rendőrök az ingatlan udvarán megtalálták az állatokat, majd az ott lakó 45 éves nőt előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az asszony beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2019 májusában a családi háza mögötti erdőnél találta a két őzgidát, amelyek a fűben feküdtek. Hazavitte azokat, és otthona udvarában nevelte hónapokon keresztül.

A két őzet a nyomozók lefoglalták, majd visszaadták az illetékes vadásztársaság képviselőinek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Ajkai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Fontos tudni, hogy a magányos őzgidák nem betegek, nincs szükségük arra, hogy megmentsék őket. Ha gidát találnak, semmiképp se érjenek hozzá, sőt, lehetőleg ne is közelítsék meg, mert ezzel lassú éhhalálra ítélik! Ilyenkor a gidán és környezetén rajta marad az ember szaga, ezért az anyja már nem fogja elfogadni. Ha úgy látják, hogy mindenképpen segítségre van szüksége, értesítsék az illetékes vadásztársaságot vagy erdőgazdaságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.