Közlekedés

Állítólag ruhatetveket fotóztak a Nyugati-Cegléd vonal zónázójának egyik ülésén

Az emberi ruházat belső felületén él és fertőző betegségeket terjeszthet.

2019.12.12 17:19ma.hu

Állítólag a Nyugati-Cegléd vonal zónázójának egyik ülésén fotózta egy utastárs a cikkben látható képet. Mint azt a posztoló írta, ha valaki hazaviszi, gyorsan elszaporodik és nagyon nehéz kiirtani. Akár igaz a fotó, akár nem, fontos, hogy mindig, mindenki nézze meg hova ül!

Mint ismeretes, míg a fejtetű az emberi hajban él és nem hordoz fertőző betegségeket, addig a ruhatetű pedig az emberi ruházat belső felületén él és fertőző betegségeket terjeszthet - így a kiütéses tífusz, a lövészárok láz és a visszatérő láz kórokozóit (Rickettsia prowazekii, Bartonella quintana és Borrelia recurrentis) is terjeszthetik. A másik emberi élősködő, a lapostetű nem rokona a ruhatetűnek és a fejtetűnek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.