Segítségnyújtás

Elképesztő dolog történt a rendőrségnél, de mélyen hallgatnak

Bűnmegelőzési tanácsadás a nyugdíjas otthonban, vagy cica-örökbefogadás hír, de ez nem?

2019.12.02 14:30ma.hu

Egy igen érdekes történetet osztottak meg a Zsaruellátó Facebook-oldalán, hivatalos csatornákon ugyanis egy szó sem esett az esetről.

A 112-es segélyhívószámra érkezett a minap egy bejelentés, miszerint az egyik dunántúli megyeszékhelyen, egy 10 emeletes panelház tetején ül egy idős hölgy, és öngyilkos akar lenni.

A szolgálatban lévő rendőrök a helyszínre érkezve a tetőn (lépcsőház üvegajtaján át) látták a hölgyet, aki ekkor már-már rászánta magát az ugrásra.

Az egyik rendőr óvatosan nyitotta az ajtót, míg a másik futva, akadályokon átugorva rohant a hölgyhöz, és az utolsó előtti pillanatban elkapta, majd a testéhez szorítva visszarántotta a tetőre!

A hölgynek semmi baja nem esett, köszönhetően a rendőrök gyors helyzetfelismerésének, és bátorságának!

Mégis úgy esett a poszt szerint, hogy "a hősies tett nem sajtózható, és nem jutalmazható".

Noha napi szinten jelennek meg hírek olyasmikről, mint egy kidobott kiscica örökbe fogadása, vagy egy bűnmegelőzési tanácsadás a nyugdíjasotthonban.

Sajnáljuk, mi gratulálunk a hősöknek és köszönjük a szolgálatukat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.