Bűnügy

Újabb drogfogás Budapesten - tudták, kit kell ellenőrizni - videó

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói közel 28 millió forint értékű kábítószert foglaltak le; hat embert elfogtak, a hetedik terjesztőt, egy 28 éves budapesti férfit keresik.

2019.12.01 12:16ma.hu

Bűnügyi információ merült fel arra (azaz valaki fülest adott), hogy egy több főből álló társaság kábítószert árul Budapesten. Az információval összefüggésben ellenőrizték Budapest XIV. kerületében egy autó vezetőjét a BRFK Felderítő Főosztály munkatársai november 27-én - írta a police.hu.

A kocsi átvizsgálásakor a rendőrök egy táskában több mint 11 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak, ezért elfogták és előállították az autó sofőrjét, egy 49 éves gödi férfit, akit kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd több helyen, Budapesten és Pest megyében is kutatást tartottak a nyomozók.

A kutatások során elfogtak, előállítottak és kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki három budapesti, egy érdi és egy gödi férfit. Az öt terjesztő lakásán és autójában összesen több mint 21 kilogramm kábítószergyanús anyagot, ötmillió forintot, valamint a kábítószer porciózásához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

A lefoglalt kábítószer piaci értéke közel 28 millió forint. A nyomozók 12 autót, egy teherautót, egy motorkerékpárt, egy motorcsónakot és három kerékpárt is lefoglaltak.

A hat terjesztőt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, közülük két ember letartóztatását elrendelte a bíróság. A társaság hetedik tagja, a 28 éves budapesti férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki, őt a nyomozók jelenleg is keresik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.