Néhány gyerek inkább máshol folytatná tanulmányait

Továbbra is zárva a csepeli vérengzés helyszíne

Hétfőn kezdődik meg a tanítás a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában, ahol szerdán brutális kettős gyilkosság történt, lelőtték az intézmény igazgatóját és helyettesét.

2009.01.09 12:04MTI

A tanítási szünetet a bűntény miatt rendelték el.

A Széchenyi István utca 93. szám alatt található iskola épülete jelenleg teljesen üres, bejárati ajtaját a rendőrség lepecsételte. A kerítésnél péntek reggel is égett néhány mécses a kivégzett pedagógusok emlékére. Egy felhívás pedig délutánra gyertyás megemlékezést hirdetett az iskola elé. Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy az iskolával szemben lévő elárusító bódékban is a gyilkosságról beszélgetnek a helyiek, volt aki sajnálkozott, volt aki szörnyülködött.

Azt, hogy a tanítás hétfőn kezdődik meg az iskolában, Tóth Mihály (MSZP), Csepel polgármestere mondta el az MTI telefonos megkeresésére. Hozzátette azt is, hogy az iskolát üzemeltető alapítvány a történtek feldolgozásához segítséget kért.

Ennek előkészítésével a Fővárosi Önkormányzat vezetése foglalkozik. Demszky Gábor főpolgármester szerdán levélben fejezte ki részvétét Csepel polgármesterének a kettős gyilkosság áldozatául esett Takács József képviselőtársuk, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola igazgatója, és munkatársa, Papp László tragikus halála miatt, egyben szakemberek segítségét ajánlotta fel a tragédiát átélt iskola tanulói és pedagógusai számára.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Demszky Gábor a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet krízisintervenciós csoportja szakembereinek segítségét ajánlotta fel. A rendőrség csütörtökön jelentette be, hogy két embert vett őrizetbe a kettős gyilkosság miatt: a bűncselekmény során megsérült biztonsági őrt és a tanintézmény gazdasági igazgatóját.

A nyomozók szerint brutális kivégzés történt, amelyet a biztonsági őr hajtott végre. A két gyanúsítottat az emberölés napján, szerdán elbocsátották az iskolából sikkasztás gyanúja miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.